Gyors, finom, könnyen elkészíthető örök kedvencek és némi újdonság a kísérletező kedvűeknek. 5 gyerekbarát ételrecept, ami nem rabolja túl sokáig az idődet és a siker is garantált.
Gofri
Hozzávalók 4 adaghoz: Tésztához:
Tetejére:
Elkészítési idő: 40-45 perc A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük le a héját. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját a margarinnal, cukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal keverjük habosra. Miután ezzel elkészültünk, a lisztet szitáljuk a tálba és öntsük hozzá a tejet. Keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy másik tálban egy csipet sóval és a kimért sütőporral. Ezután szép nagy mozdulatokkal, óvatosan forgassuk bele a masszába. A gofrisütőt kenjük ki margarinnal, majd forrósítsuk fel. A masszát kanalazzuk bele és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára mind két oldalát. Tálaláskor tegyünk rá egy-egy kanál lekvárt, friss gyümölcsöt, és fújjunk rá tejszínhabot. |
Sült édesburgonya sajt mártogatóssalHozzávalók 4 adaghoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítési idő: 30-35 perc Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony hasábokra. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk rá az olívaolajat. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sül, de sütés közben minimum egyszer forgassuk át. Eközben készítsük el a mártogatóst is. A tejfölt és a krémsajtot keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A répákat hámozzuk, majd reszeljük le lehető a legvékonyabbra. Ezt is keverjük a szószhoz. Végül vágjuk apróra a petrezselymet és azt is forgassunk bele. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a burgonya, hogy jól összeérjenek az ízek. |
Hideg erdei gyümölcslevesHozzávalók 4 főre:
Tálaláshoz:
Elkészítési idő: 15 perc A gyümölcsöket mossuk meg, majd néhány szemet (mindegyikből) vegyünk félre a tálaláshoz. A többit tegyük egy mély tálba és öntsük rá a 100%-os gyümölcslevet, a joghurtot, illetve a mézet is csorgassuk a tetejére. Egy botmixer segítségével lágy és krémes állagúra turmixoljuk, majd tegyük a hűtőbe, hogy kellemesen hűvös legyen. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, menta levéllel, de akár porcukrot vagy fahéjat is szórhatunk rá. |
Tejszínes, gombás spagettiHozzávalók 4 főre:
Elkészítési idő: 30 perc A gombát felszeleteljük, és serpenyőben olajon megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk. Miután ez kész, a főzőtejszínt behabarjuk a liszttel és beleöntjük a serpenyőbe. A zöldfűszereket apróra vágjuk és a sóval és borssal hozzátesszük a szószhoz. 5 percig forraljuk, majd beletesszük az előre lereszelt sajtot és jól elkeverjük. A durumtésztát megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a gombás szósszal. A tetejére friss petrezselymet szórunk. |
Leveles tésztába göngyölt virsliHozzávalók4 főre:
Elkészítési idő: 20 perc A leveles tésztát vegyük ki a csomagolásból, terítsük ki egy vágódeszkára és kicsit nyújtsuk meg, hogy kb. egy centi vastagságú legyen. Egy éles kés segítségével szeleteljük fel kb. 7x7 cm-es darabokra. A virsliket ha kell hámozzuk és felezzük el. A ketchupot keverjük el az oreganoval, sóval és borssal, majd kenjük rá a feldarabolt tésztákra a szószt. Ezután, helyezzünk rájuk a virsli darabokat és göngyöljük fel őket. 200 fokos előmelegített sütőben sütőpapíron süssük készre a falatkákat kb. 15-20 perc alatt. |
|
Jó étvágyat kívánunk! Játék Bolygó |
Fotók: Pixabay.com |